Levandulové údolí – recenze, zkušenosti, e-shop, cena vstupného

Česko

V srdci Českého krasu, nedaleko Berouna, se rozprostírá Levandulové údolí v Chodouni. Toto okouzlující místo s rozlehlými fialovými poli levandule láká turisty z celého Česka i ze zahraničí. Návštěvníky tu čeká klidná procházka provoněná levandulí, pestrá nabídka produktů z levandule a mnoho zajímavých akcí.

Co Levandulové údolí všechno nabízí? Kolik zde stojí pobyt? Jak je to se vstupném? A co říkají recenze? Jak vypadají fotky Levandulového údolí.

Shrnutí obsahu článku

Levandulové údolí v Chodouni je okouzlující místo s fialovými levandulovými poli, které láká turisty. Návštěvníci si tu mohou užít procházky mezi levandulí, koupit si produkty z levandule a zúčastnit se různých akcí.

V areálu se nachází levandulová manufaktura, kde se z úrody vyrábí různé produkty. Levandulové údolí je ideálním místem pro relaxaci a odpočinek.

Vstup do Levandulového údolí je zpoplatněn 150 Kč za dospělého a 50 Kč za dítě. V letních měsících může být v areálu mnoho turistů. Produkty z Levandulového údolí jsou kvalitní a vyrobené s láskou k detailu.

Levandulové údolí – recenze

Levandulové údolí v Chodouni se těší rostoucí popularitě mezi turisty, a to z dobrých důvodů. Návštěvníci tu naleznou krásné prostředí, širokou nabídku produktů z levandule a mnoho zajímavých aktivit. Jaké má levandulové údolí recenze?

Výhody

  • Krásné prostředí: Levandulové údolí se rozkládá na svazích kopců a nabízí malebné scenérie fialových levandulových polí. Návštěvníci si tu mohou procházet, fotografovat se a kochat se krásou levandule.
  • Široká nabídka produktů z levandule: V Levandulovém údolí se nachází levandulová manufaktura, kde se z úrody levandule vyrábí různé produkty. Návštěvníci si tu mohou zakoupit esenciální oleje, sušené květy, čaje, masti, krémy, kosmetiku a další.
  • Mnoho zajímavých aktivit: V Levandulovém údolí se po celý rok koná mnoho akcí, jako jsou workshopy, koncerty, festivaly a dětské programy. Návštěvníci si tu tak mohou užít zábavu a naučit se něco nového o pěstování levandule.
  • Relaxační atmosféra: Levandule má uklidňující účinky na psychiku a vůně levandule prospívá dýchacímu systému. Návštěva Levandulového údolí je tak ideálním způsobem, jak si odpočinout od stresu a načerpat novou energii.
Lidé hodnotí Levandulové údolí převážně pozitivně.

Nevýhody

  • Vstupné: Vstup do Levandulového údolí je zpoplatněn částkou 150 Kč za dospělého a 50 Kč za dítě. Někteří návštěvníci tak mohou vnímat vstupné jako poměrně vysoké.
  • Mnoho turistů: V letních měsících může být v Levandulovém údolí hodně turistů. To může narušovat klidnou atmosféru a zhoršovat dostupnost služeb.
  • Ceny produktů: Produkty z levandule v Levandulovém údolí jsou kvalitní, avšak také poměrně drahé. Někteří návštěvníci tak mohou mít pocit, že ceny produktů neodpovídají jejich hodnotě.
V negativních recenzích si však návštěvníci často stěžují na výši vstupného.

Levandulové údolí je krásné místo s mnoha aktivitami pro celou rodinu. Návštěvníci si tu mohou odpočinout, pobavit se a zakoupit si kvalitní produkty z levandule. Může být i skvělým tipem, kam na výlet autem v ČR.

Levandulové údolí – Chodouň

V okouzlující vesničce Chodouň, nedaleko Berouna, se rozkládá Levandulové údolí, které se pyšní nejrozsáhlejším levandulovým polem v BIO kvalitě v České republice. Na svazích kopců se tu pěstuje 50 000 rostlin levandule lékařské, ze kterých se v údolí vyrábí široká škála produktů.

Pole s levandulí je přístupné veřejnosti a nabízí návštěvníkům okouzlující procházky mezi fialovými řadami rostlin. V areálu se nachází také levandulová manufaktura, kde se z úrody vyrábí esenciální oleje, sušené květy, čaje, masti, krémy a další produkty. Návštěvníci si je mohou zakoupit v obchodě u pole, případně v e-shopu.

Kromě prohlídky polí a manufaktury se v Levandulovém údolí pořádají i různé akce, jako jsou workshopy, koncerty a festivaly. V letních měsících je otevřena levandulová kavárna, kde si můžete vychutnat lahodný levandulový čaj a další speciality.

Levandulové údolí v Chodouni je ideálním místem pro odpočinek a relaxaci. Fialová barva levandule má uklidňující účinky na psychiku a vůně levandule prospívá dýchacímu systému. Pokud člověk hledá krásné a klidné místo v České republice, Levandulové údolí v Chodouni je to pravé pro něj.

Levandulové údolí – nabídka

Návštěvníkům Levandulového údolí v Chodouni se otevírá široká škála možností, jak strávit příjemný den v malebném prostředí fialových polí. Nabídka zahrnuje prohlídky, nákupy, relaxaci i zábavu pro celou rodinu.

Seznam aktivit:

  • Procházky mezi levandulí: Hlavním lákadlem Levandulového údolí jsou bezesporu rozlehlá levandulová pole, která lákají k procházkám. Návštěvníci si tak mohou vychutnat krásu fialových květů a nasát jejich uklidňující vůni.
  • Levandulová manufaktura: V areálu se nachází levandulová manufaktura, kde se z úrody levandule vyrábí široká škála produktů. Návštěvníci si mohou prohlédnout výrobní proces a v obchodě si zakoupit esenciální oleje, sušené květy, čaje, masti, krémy a další produkty z levandule.
  • Levandulová kavárna: V letních měsících je otevřena levandulová kavárna, kde si mohou návštěvníci vychutnat lahodný levandulový čaj, kávu, zákusky a další speciality.
  • Akce: V Levandulovém údolí se po celý rok koná mnoho zajímavých akcí, jako jsou workshopy zaměřené na výrobu produktů z levandule, koncerty, festivaly a dětské programy.
  • Relaxace: Levandulové údolí je ideálním místem pro relaxaci a odpočinek. Návštěvníci si mohou posedět v klidném prostředí levandulových polí, vychutnat si uklidňující atmosféru a načerpat novou energii.

Levandulové údolí v Chodouni nabízí nezapomenutelný zážitek pro všechny, kteří hledají krásu, klid a vůni levandule. Ať už se jedná o procházku fialovými poli, nákup produktů z levandule, posezení v kavárně, účast na akci nebo jen tak relaxaci, v Levandulovém údolí si každý najde to své.

Toto místo patří mezi oblíbené výlety v okolí Prahy.

Toto unikátní místo nedaleko Berouna láká čím dál více návštěvníků.

Levandulové údolí – procedury

V Levandulovém údolí v Chodouni si návštěvníci mohou dopřát širokou škálu procedur, které jim pomohou odpočinout si, zrelaxovat se a zkrášlit se. Nabídka zahrnuje masáže, peelingy, koupele, aromaterapii a další procedury pro jednotlivce i páry.

Některé z procedur:

  • Masáže: V nabídce jsou různé typy masáží, jako je masáž WELL BEING, aroma terapeutická masáž celého těla, reflexní masáž chodidel a masáž pro veselé střevo a klidnou mysl. Masáže se provádějí s BIO levandulovým olejem, který má uklidňující a relaxační účinky.
  • Peelingy: Nabízí se BIO levandulový peeling pro dospělé i děti, který hydratuje a zklidňuje pleť.
  • Koupele: Návštěvníci si mohou dopřát BIO levandulovou koupel nohou Hildegardy z Bingenu, která uvolňuje svaly a podporuje klidný spánek.
  • Aromaterapie: V Levandulovém údolí se provádí aromaterapie s čajovým rituálem, která pomáhá uvolnit stres a úzkost.
  • Další procedury: Nabízí se také celostní epigenetická analýza a terapie, den pro bohyně a další procedury, které pomáhají zlepšit fyzické i psychické zdraví.

Procedury v Levandulovém údolí jsou ideálním způsobem, jak si odpočinout od shonu všedních dnů a dopřát si něco pro sebe.

Levandulové údolí – lázeňský resort

Levandulové údolí v Chodouni není jen turistickou atrakcí, avšak i celoročním lázeňským resortem. Návštěvníci tu naleznou klidné a okouzlující prostředí, ideální pro odpočinek a relaxaci. Resort nabízí širokou škálu služeb, které zahrnují ubytování, stravování, wellness procedury a další aktivity.

Ubytování: Hosté se mohou ubytovat v útulných maringotkách nebo v pokoji u Petrolejky. Ubytování je zařízeno v rustikálním stylu a nabízí krásný výhled do okolní krajiny.

Stravování: V restauraci resortu se podávají chutná jídla z čerstvých a lokálních surovin. V nabídce je i široký výběr vín a levandulových specialit.

Wellness procedury: V SPA domku a Aromadomečku se provádí různé druhy wellness procedur, jako jsou masáže, koupele, zábaly a armaterapie. Procedury se provádí s BIO levandulovým olejem, který má uklidňující a relaxační účinky.

Další aktivity: V Levandulovém údolí se nachází bylinná chýše, kde se konají bylinné inhalace a ceremoniály. Návštěvníci si tu také mohou zahrát na léčivé zvonkohry nebo si užít zábavu s dětmi v dětských lázních.

Levandulové údolí – lázeňský resort je ideálním místem pro odpočinek od stresu a načerpání nové energie. Díky krásnému prostředí, široké nabídce služeb a příznivé atmosféře si tu každý najde to své. Člověk si zde připadá úplně jako v Provence.

Tento oblíbený lázeňský resort je pro své návštěvníky otevřen celoročně.

Levandulové údolí – produkty z BIO bylin a superpotravin

V Levandulovém údolí si návštěvníci mohou zakoupit širokou škálu produktů vyrobených z BIO bylin, superpotravin a dalších kvalitních surovin. Produkty se vyrábí v levandulové manufaktuře s láskou k přírodě a s úctou k tradicím.

Nabídka produktů zahrnuje:

  • Zdravé snídaně: Kaše, granoly, müsli a další produkty, které vám dodají energii na celý den.
  • Sušenky: Sušenky z celozrnné mouky, s ovocem, ořechy a dalšími zdravými ingrediencemi.
  • Super GEO vegan snack: Sypké směsi s luštěninami, ořechy a semínky, které jsou ideální svačinou pro vegany i vegetariány.
  • Čaje: Bylinné čaje, ovocné čaje a levandulové čaje v BIO kvalitě.
  • Levandulové nápoje: Levandulová limonáda, levandulový sirup a další levandulové speciality.
  • Ingredience: BIO mouky, cukry, soli a další ingredience pro vaření a pečení.
  • Oleje a kapky: Esenciální oleje z levandule a dalších bylin, BIO oleje a kapky s CBD.
  • Kosmetika a péče: Levandulová kosmetika, krémy, masti a další produkty pro péči o pleť a vlasy.
  • Dárkové sety a kúry: Dárkové sety s levandulovou kosmetikou, čaji a dalšími produkty.
  • Pro děti: Dětské čaje, sušenky a další produkty pro nejmenší.
  • Dárkové vouchery: Dárkové vouchery na nákup produktů v Levandulovém údolí.
  • Ostatní: Levandulové sáčky, levandulové dekorace a další produkty z levandule.

Produkty z Levandulového údolí jsou ideálním dárkem pro sebe i pro rodinu a blízké. Jsou to kvalitní produkty, které jsou vyrobeny s láskou k detailu a s ohledem na životní prostředí. Návštěvníky Levandulového údolí by mohla zaujmout i Levandulová farma Bezděkov.

Levandulové údolí provozuje i e-shop, kde je možné všechny tyto produkty zakoupit.
Příjemným bonusem je, že při nákupu nad 700 Kč mají zákazníci dopravu zdarma.

Levandulové údolí je ideálním místem pro milovníky přírody.

Levandulové údolí – kontakt a otevírací doba

Kontakt:

  • Adresa: Levandulové údolí, Tři věže s. r. o., Chodouň 276, 267 51 – Chodouň
  • Telefon: +420 312 630 420
  • Web: www.levanduloveudoli.cz

Otevírací doba:

  • Pro ubytované hosty a pro ty, kteří si zarezervovali procedury: 365 dní v roce
  • Areál, obchod, restaurace a kavárna:
    • Pondělí: Zavřeno
    • Úterý – Pátek: 10:00 – 17:00
    • Sobota a Neděle: 10:00 – 18:00

Vstupné:

  • Srpen 2024: Vstup bezplatný v rámci oslav levandulové sklizně.
  • Běžné období:
    • Vstupné: 150 Kč / osobu, 50 Kč / dítě
      • Vstupné zahrnuje stezku aktuální v měsíci, půjčení deky a poradenství terapeutů.
    • Rodinné vstupné (2+2): 500 Kč
      • Děti v rámci vstupného mají hledání pokladů, vstup do Archeodomečku, farmičku, vodní koryto, dělání vlastní zahrádky, stezku a výstavu.
    • ZTP/SENIOR: 70 Kč
  • Vstupné zahrnuje:
    • Prozkoumání naučné stezky
    • Odpočinek na dekách v relaxační zóně tančírny nebo na lehátkách
    • Výstavu zaměřenou na byliny
    • Mensa stezku zaměřenou na prevenci demence a podporu tvorby neuronů

Doporučuje se si předem zarezervovat ubytování a procedury. Na webu Levandulového údolí jsou k dispozici další informace o aktuálních akcích a událostech.

Chodouň

Chodouň je vesnička rozprostírající se v okrese Beroun, která okouzluje návštěvníky svým klidným a idylickým prostředím. Nachází se nedaleko Zdic, zhruba 2 km jižně, a pyšní se historií sahající až do 13. století.

Vesnička je obklopena malebnou krajinou, s lesy a loukami, které lákají k procházkám a cykloturistice. Dominantou Chodouně je říčka Litavka, která protéká údolím a dodává krajině na kráse.

Srdcem Chodouně je bezesporu Levandulové údolí, rozsáhlé pole s fialovými levandulovými rostlinami. Návštěvníci si tu mohou užít procházku mezi levandulí, nasát její uklidňující vůni a pořídit si krásné fotky Levandulového údolí. V údolí se nachází i levandulová manufaktura, kde se z úrody levandule vyrábí různé produkty, jako jsou esenciální oleje, sušené květy, čaje, masti, krémy a další.

Kromě Levandulového údolí má Chodouň co nabídnout i dalším návštěvníkům. V obci se nachází historický kostel Nanebevzetí Panny Marie, barokní zámek a muzeum. Návštěvníci si tu také mohou pochutnat na dobrém jídle v lokálních restauracích a hospůdkách.

Chodouň je skvělým místem pro klidnou dovolenou a odpočinek od shonu všedních dnů. Návštěvníci tu naleznou krásnou přírodu, levandulové království a pohostinné lidi. Jedná se tedy o ideální místo kam na výlet v okolí Prahy.

VýletyZajímavosti