Lido di Jesolo – recenze, pláže a aquapark

Evropa

Lido di Jesolo je jedním z nejvyhledávanějších letovisek v Itálii. Nachází se na severovýchodním pobřeží Jadranu a je známé svou dlouhou písečnou pláží, bohatou nabídkou aktivit a živou atmosférou. Kde se nachází v Itálii Lido di Jesolo? Kam vyrazit na výlety z Lido di Jesolo? Jaká jsou na Lido di Jesolo recenze?

Lido di Jesolo, jedno z nejkrásnějších a nejživějších přímořských letovisek v severní Itálii, leží na břehu Jaderského moře. Toto malebné město je oblíbenou destinací pro turisty z celého světa díky svým dlouhým písečným plážím, bohatému nočnímu životu a široké nabídce aktivit pro celou rodinu.

Klíčové informace článku

Lido di Jesolo je známé svými 15 km dlouhými písečnými plážemi a čistou vodou, ideálními pro rodiny, páry i jednotlivce.

Město nabízí bohatý noční život, množství restaurací, barů a obchodů, které uspokojí i náročné návštěvníky.

Letovisko je populární destinací pro jednodenní výlety do Benátek díky své blízkosti, pouhých 35 km.

Lido di Jesolo je ceněné pro svou přátelskou atmosféru a vysokou úroveň služeb.

Caribe Bay v Lido di Jesolo je největší vodní park v Itálii, nabízející širokou škálu atrakcí pro všechny věkové skupiny.

Lido di Jesolo – italská perla na Jadranu

Lido di Jesolo je synonymem pro dokonalou plážovou dovolenou v Itálii. Město se pyšní 15 km dlouhou pláží s jemným pískem a čistou vodou, což z něj činí ideální destinaci pro rodiny, páry i jednotlivce. Lido di Jesolo nabízí nejen krásné pláže a zároveň množství restaurací, barů a obchodů, které uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky.

Lido di Jesolo je rozděleno na několik částí, z nichž každá má své vlastní kouzlo. Jesolo Lido je nejživější částí města, kde se koncentrují hlavní atrakce, zábavní parky a noční život. Pro milovníky historie a kultury je zde také mnoho historických památek a muzeí, které stojí za návštěvu.

Lido di Jesolo je nejkrásnější letovisko Benátské riviéry. Blízkost města Benátky dělá z Lido di Jesolo atraktivní místo pro jednodenní výlety do tohoto historického města.

Další krásná malá města s velkým šarmem se dají najít po celé Evropě, například v Portugalsku, Nizozemsku, nebo Polsku.

A pokud jde o velká a rušná města v Itálii, mezi nejznámější patří Neapol, Milán. Ostrov Sicílie a oblast Catania také stojí za prozkoumání.

Lido di Jesolo – recenze

Itálie Lido di Jesolo je ideální destinací pro ty, kteří hledají kombinaci slunce, moře a italské pohostinnosti. Lido di Jesolo je známé svou přátelskou atmosférou a vysokou úrovní služeb.

Kromě plážových radovánek nabízí Itálie Lido di Jesolo také bohatou gastronomickou scénu. Turista si může vychutnat tradiční italské pokrmy, jako jsou pizza, pasta a mořské plody, v jedné z mnoha restaurací podél pobřeží. Nesmí se také zapomenout ochutnat místní vína a gelato.

Jedním z nejčastěji zmiňovaných pozitiv je také výborná dostupnost a infrastruktura. Lido di Jesolo je snadno dostupné z blízkých měst jako je Benátky, což umožňuje návštěvníkům kombinovat plážovou dovolenou s kulturními zážitky.

Proč navštívit Lido di Jesolo – recenze, výhody i nevýhody

Lido di Jesolo se může pyšnit celou řadou předností, nicméně dovolená v tomto místě může přinášet i několik nevýhod.

Výhody:

  1. Dlouhé písečné pláže: Lido di Jesolo se může pochlubit 15 km dlouhou písečnou pláží, která je dobře udržovaná a ideální pro rodiny i jednotlivce.
  2. Blízkost Benátek: Pouze 35 km od Benátek, což umožňuje snadné jednodenní výlety do tohoto historického města.
  3. Zábava pro rodiny: Aqualandia (jesolo aquapark), mini-golf, a různé rodinné atrakce, jako jsou aquaria a pirátské plavby.
  4. Noční život: Známý pro svůj živý noční život s mnoha kluby a bary.
  5. Kulturní akce: Sand-sculpture festival a různé letní festivaly a výstavy.

Nevýhody:

  1. Turistické davy: V hlavní sezóně může být pláž a město velmi přeplněné.
  2. Ceny: Některé služby, jako pronájem slunečníků a lehátek, mohou být drahé.
  3. Omezená doprava: Absence železniční stanice a náročnější dostupnost některých míst ve městě.
  4. Kvalita některých atrakcí: Některé zábavní programy mohou působit zastarale a méně sofistikovaně.
  5. Čistota: Bezplatné pláže nejsou vždy udržovány na stejně vysoké úrovni jako ty placené.

Lido di Jesolo je skvělou destinací pro ty, kteří hledají kombinaci relaxace na pláži a kulturních zážitků v blízkosti Benátek, avšak měli by být připraveni na některé nevýhody spojené s turisticky vytíženými oblastmi.​

Lido di Jesolo – recenze jsou často plné chvály na krásu pláží, kvalitu služeb a množství aktivit. Návštěvníci oceňují především přátelskou atmosféru. Recenze také často zmiňují širokou nabídku zábavy pro děti i dospělé, což činí Lido di Jesolo ideální destinací pro rodiny.

Pokud je cestovatelský záměr především eco-friendly cestování v Evropě, Itálie obecně je na to ideální destinace.

Panoramatický pohled na dlouhé pobřeží Lido di Jesolo, kde se střetává krásná příroda s rušným plážovým životem.

Jesolo Lido – Lido di Jesolo v mezinárodním kontextu

Jaký je rozdíl mezi Jesolo Lido a Lido di Jesolo?

Ve skutečnosti se jedná o totéž místo, a oba názvy se používají zaměnitelně. „Jesolo Lido“ a „Lido di Jesolo“ odkazují na známé přímořské letovisko v severní Itálii, které je součástí města Jesolo.

Lido di Jesolo“ je italský název, který doslovně znamená „pláž Jesolo“ nebo „Jesolo Beach.“ „Jesolo Lido“ je zkrácená verze, která je často používána v mezinárodním kontextu.

Oba názvy označují stejné místo, které je populární turistickou destinací s dlouhými písečnými plážemi, bohatým nočním životem a širokou nabídkou aktivit pro návštěvníky.

Jesolo Lido je také místem, kde se konají různé festivaly a události po celý rok. Od hudebních festivalů po sportovní akce, vždy se zde něco děje.

Jesolo Lido – centrum města

Lido di Jesolo centrum tohoto města je místem, kde se setkávají návštěvníci z celého světa. Toto centrum nabízí vše, co cestovatel potřebuje pro pohodlnou dovolenou – od obchodů s módou a suvenýry po útulné kavárny a vyhlášené restaurace.

Lido di Jesolo centrum je také ideálním místem pro ty, kteří chtějí prozkoumat místní kulturu a historii. V této části města se také nachází hlavní plážová promenáda, která je ideálním místem pro večerní procházky.

Centrum města je velmi přístupné a snadno se zde orientuje. Dá se projít pěšky nebo si půjčit kolo a objevovat okolí. Lido di Jesolo Centrum je také místem, kde lze najít nejvíce ubytovacích zařízení, od luxusních hotelů po útulné penziony.

Malebná písečná pláž Lido di Jesolo s jemným pískem a čistou vodou, ideální pro odpočinek u moře.

Kde přesně se nachází v Itálii Lido di Jesolo?

Lido di Jesolo se nachází v severní Itálii, v provincii Venezia (Benátky), v regionu Veneto. Letovisko leží na pobřeží Jaderského moře, přibližně 35 kilometrů severovýchodně od Benátek. Zde jsou přesnější geografické údaje:

  • GPS souřadnice: přibližně 45.5171° severní šířky a 12.6617° východní délky.
  • Vzdálenost od Benátek: asi 35 km severovýchodně, což představuje zhruba hodinu cesty autem nebo autobusem.

Lido di Jesolo je snadno dostupné jak z Benátek, tak z dalších okolních měst a letišť.

Blízkost Benátek činí z Lido di Jesolo atraktivní destinaci pro turisty, kteří chtějí kombinovat plážovou dovolenou s kulturními výlety do Benátek.

Mezi další krásná města a destinace v blízkosti Benátek patří Terst, Trento nebo Pesaro. Jaké nabízí Pesaro ubytování?

Lido di Jesolo se nachází nedaleko Benátek.

Lido di Jesolo – výlety

Kam vyrazit z Lido di Jesolo? Výlety a poznávání památek.

Lido di Jesolo výlety nabízejí nespočet možností pro objevování okolí.

Jedním z nejoblíbenějších výletů je návštěva nedalekých Benátek, kde se dají prozkoumat slavné kanály a historické památky. Benátky stojí za návštěvu kvůli svým malebným kanálům, historickým památkám jako Bazilika svatého Marka a Dóžecí palác, unikátnímu gondolovému zážitku, bohaté kultuře a umění a nezapomenutelným festivalům jako je Karneval v Benátkách.

Dalším zajímavým výletem je výlet na ostrov Burano, známý svými barevnými domky a tradičním krajkářstvím.

Pro milovníky přírody je zde také možnost výletu do přírodní rezervace Laguna del Mort, kde se dají pozorovat různé druhy ptáků a užívat si klidné prostředí. Pokud se cestovatel rád pouští do dobrodružství, může si také půjčit loď a prozkoumat okolní ostrovy a zátoky.

Dalším výletem na může být také například podmořský svět v Jesolo Sea Life auqarium. Mořské akvárium Sea Life v Lido di Jesolo přináší jedinečný a vzrušující podmořský zážitek. Akvárium je domovem více než 200 druhů ryb, bezobratlých a dalších mořských živočichů.

Akvárium Sea Life nabízí návštěvníkům nezapomenutelný pohled na podmořský svět. Exponáty pocházejí z Rudého moře, Středozemního moře, Atlantiku a Jadranu.

Pokud jde o cestování autem do zahraničí je dobré si zařídit správné cestovní pojištění.

Krásný západ slunce nad Jaderským mořem v Lido di Jesolo, vytvářející nezapomenutelnou atmosféru pro romantické večerní procházky.

Jesolo Aquapark

Stojí za to navštívit Lido di Jesolo Aquapark?

Vodní park Caribe Bay v italském městě Lido di Jesolo je oblíbeným cílem turistů i místních obyvatel. Nachází se u Jaderského moře a je největším vodním parkem v Itálii a jedním z největších v Evropě.

Jesolo aquapark je jednou z hlavních atrakcí pro rodiny s dětmi. Aquapark nabízí širokou škálu vodních atrakcí, skluzavek a bazénů, které poskytují zábavu na celý den. Jesolo aquapark je ideálním místem pro osvěžení během horkých letních dnů a nabízí atrakce pro všechny věkové skupiny.

Návštěvníci mohou využít širokou škálu skluzavek a atrakcí, od vzrušujících „Tsunami“ a „Black Hole“ až po klidnější „Lazy River“ a „Family Fun Pool“.

Lido di Jesolo Aquapark je také vybaven restauracemi a občerstvením, kde se dá užít celý den bez nutnosti opouštět areál. Lido di Jesolo Aquapark je jednou z nejoblíbenějších atrakcí v oblasti a je ideálním místem pro rodinný výlet.

Park se může pochlubit také unikátním bazénem s vlnami a větrným tunelem, který poskytuje další adrenalinové zážitky. K dispozici je také řada aktivit pro nejmenší návštěvníky, včetně dětského bazénu a vodního hřiště s vodními pistolemi.

Adrenalinové skluzavky a atrakce v největším vodním parku Itálie, který je oblíbeným cílem pro rodiny s dětmi.

Lido di Jesolo – trhy

Lido di Jesolo trhy jsou ideálním místem pro ty, kteří chtějí zažít místní kulturu a nakoupit suvenýry. Trhy se konají pravidelně a nabízejí širokou škálu zboží, od čerstvých potravin a místních specialit po řemeslné výrobky a oblečení. Návštěva trhu je skvělým způsobem, jak strávit dopoledne a nasát atmosféru města.

Trhy v Lido di Jesolo jsou také skvělým místem pro ochutnávku místních produktů. Je možné zde koupit čerstvé ovoce, zeleninu, sýry a uzeniny, stejně jako ochutnat místní vína a olivový olej. Lido di Jesolo trhy jsou skvělým místem pro setkání s místními obyvateli a získání autentických zážitků.

Tato oblast Itálie je skutečně jedinečným místem, které stojí za to navštívit. Díky své bohaté nabídce aktivit, krásným plážím a příznivému klimatu je ideální destinací pro každého cestovatele. Pokud hledáte místo, kde si může každý užít dovolenou plnou zážitků a relaxace, Lido di Jesolo je tou správnou volbou.

Co vidětDovolenáVýlety