Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz, Polsko – recenze

Evropa

V srdci malebných Krkonoš, obklopený majestátními vrcholky a panenskou přírodou, se nachází Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz – luxusní horský resort, který slibuje nezapomenutelný zážitek pro milovníky hor i aktivního odpočinku. Tento moderní hotel se pyšní jak svou výjimečnou polohou v blízkosti Sněžky, tak i širokou škálou služeb, které uspokojí i ty nejnáročnější hosty.

V následujícím článku se čtenáři blíže seznámí s jednotlivými aspekty tohoto jedinečného horského resortu. V článku jsou informace o jeho poloze a možnosti aktivit v okolí, je zde detailně popsáno ubytování a gastronomická nabídka a nechybí ani zhodnocení wellness služeb a aktivit pro děti i dospělé. Na závěr jsou shrnuty dojmy hotelových hostů.

Shrnutí článku

Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz je luxusní horský resort v srdci Krkonoš, ideální pro rodiny, páry i jednotlivce.

Hotel nabízí širokou škálu moderních pokojů a apartmánů, vynikající gastronomii v několika restauracích, rozsáhlé wellness centrum a mnoho aktivit pro děti i dospělé.

Poloha hotelu je ideální pro výlety do okolí, ať už pěšky, na kole nebo na lyžích.

Hosté si pochvalují vysokou úroveň služeb, čistotu, ochotný personál a krásné prostředí.

Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz je skvělou volbou pro ty, kteří hledají luxusní a zároveň aktivní dovolenou v horách.

Poloha a okolí Green Mountain Hotel & Apartments

Green Mountain Hotel & Apartments se nachází v malebném horském městečku Karpacz, které je považováno za jednu z nejvyhledávanějších turistických destinací v Polsku. Karpacz leží v srdci Krkonošského národního parku, v těsné blízkosti nejvyšší hory České republiky – Sněžky. Tato poloha nabízí hostům resortu neomezené možnosti k objevování krás okolní přírody, ať už v létě, nebo v zimě.

  • Dostupnost

Karpacz je snadno dostupný autem, vlakem i autobusem. Z Prahy trvá cesta autem přibližně 3 hodiny, z Vratislavi necelé 2 hodiny. Vlakové a autobusové spojení je zajištěno z větších polských měst, včetně Varšavy, Krakova a Poznaně. Samotný hotel se nachází na okraji Karpacze, v klidné lokalitě s výhledem na hory, přesto však v blízkosti centra města a hlavních turistických atrakcí.

  • Přírodní krásy a aktivity v okolí

Okolí Karpacze je protkáno sítí turistických stezek různých obtížností, které návštěvníky zavedou k nejkrásnějším místům Krkonoš. Mohou se vydat na výstup na Sněžku, podniknout procházku kolem jezera Wild, nebo si užít cykloturistiku po upravených cyklostezkách. V zimě se Karpacz promění v ráj pro milovníky lyžování a snowboardingu, s několika sjezdovkami a běžeckými tratěmi v okolí.

  • Další atrakce

Kromě přírodních krás nabízí Karpacz a jeho okolí také řadu dalších zajímavostí. Turisté mohou navštívit například Dinopark Szklarska Poręba s modely dinosaurů v životní velikosti, Western City s kovbojskou atmosférou, nebo Muzeum sportu a turistiky, které dokumentuje historii horské turistiky v Krkonoších. Pro rodiny s dětmi je zde také několik hřišť, zábavních parků a aquapark.

Komu se bude líbit Western City může navštívit také Westernové městečko v Boskovicích. Je známé svými realistickými dekoracemi, kostýmy a atrakcemi, které vytvářejí autentickou atmosféru westernových měst. V tomto kouzelném místě si mohou návštěvníci vychutnat různé tematické aktivity, jako jsou kovbojské show, střelecké soutěže a jízdy na koni.

Z hotelu si lze udělat výlet na Sněžku, která se nachází v blízkosti.

Ubytování v Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz

Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz nabízí svým hostům širokou škálu ubytovacích možností, které uspokojí jak nároky rodin s dětmi, tak párů hledajících romantický únik, nebo jednotlivců toužících po relaxaci.

1) Pokoje a apartmány

Hotel disponuje několika kategoriemi pokojů, od standardních dvoulůžkových pokojů až po luxusní apartmány s vlastním balkonem a výhledem na hory. Všechny pokoje jsou zařízeny v moderním stylu s důrazem na pohodlí a funkčnost. Hosté zde najdou pohodlné postele s kvalitními matracemi, prostorné koupelny s vanou nebo sprchovým koutem, LCD televizory, minibary a bezplatné Wi-Fi připojení.

Apartmány jsou ideální volbou pro rodiny nebo skupiny přátel. Nabízejí více prostoru a soukromí, často s oddělenou ložnicí a obývacím pokojem. Některé apartmány disponují také kuchyňským koutem, kde si hosté mohou připravit vlastní jídlo.

2) Speciální nabídky

Green Mountain Karpacz myslí také na speciální příležitosti. Pro romantické pobyty jsou k dispozici apartmány s vlastní saunou a vířivkou, pro rodiny s dětmi pak pokoje s palandami a herním koutkem. Hotel také nabízí speciální svatební apartmá pro novomanžele.

3) Komfort a čistota

Hosté hotelu si pochvalují vysokou úroveň komfortu a čistoty. Pokoje jsou pravidelně uklízeny, ložní prádlo a ručníky jsou vyměňovány denně. Personál hotelu je velmi ochotný a vždy připraven vyhovět individuálním požadavkům hostů.

Celkově lze říci, že ubytování v Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz je na velmi vysoké úrovni. Ať už si hosté vyberou jakoukoliv kategorii pokoje, mohou se těšit na příjemný a pohodlný pobyt v moderním prostředí s výhledem na krásnou horskou krajinu.

Gastronomie Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz

Gastronomický zážitek je nedílnou součástí každého pobytu a Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz si je toho dobře vědom. Hosté zde mají na výběr z několika restaurací, kaváren a barů, které nabízejí širokou škálu kulinářských specialit a nápojů.

Jaké jsou gastronomických možností v Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz?

Restaurace:

  • Green: Moderní polská kuchyně s důrazem na čerstvé a sezónní suroviny, degustační menu od šéfkuchaře.
  • Albero: Tradiční italská kuchyně – těstoviny, pizzy a speciality dle originálních receptur.
  • Obě: Elegantní interiéry, příjemná atmosféra, venkovní terasa s výhledem na hory v letních měsících.

Kvalita:

  • Vysoká úroveň jídla a nápojů.
  • Čerstvé a kvalitní suroviny od místních dodavatelů.
  • Tradiční polská i mezinárodní kuchyně.

Bar:

  • Bohatá nabídka vín, koktejlů a dalších alko i nealko nápojů.
  • Zkušení barmani připraví oblíbený drink dle přání.

Stravování:

  • Snídaně formou bufetu v ceně ubytování (velký výběr teplých i studených jídel).
  • Možnost polopenze nebo plné penze.
  • Večeře formou bufetu nebo výběrem z menu.

Hlavní hotelová restaurace Green láká hosty na moderní polskou kuchyni s důrazem na čerstvé a sezónní suroviny. Šéfkuchař zde pravidelně připravuje nové degustační menu, které překvapí svou originalitou a vyvážeností chutí. Pro milovníky italské kuchyně je zde restaurace Albero, kde si mohou vychutnat tradiční těstoviny, pizzy a další speciality připravované podle originálních receptur.

Obě restaurace se pyšní elegantním interiérem a příjemnou atmosférou, která vybízí k dlouhému posezení a vychutnávání každého sousta. V letních měsících je k dispozici také venkovní terasa s výhledem na hory.

Kvalita jídla a nápojů v Green Mountain Karpacz je na velmi vysoké úrovni. Šéfkuchaři používají pouze čerstvé a kvalitní suroviny od místních dodavatelů. V nabídce jsou jak tradiční polská jídla, tak mezinárodní speciality, takže si zde přijde na své každý.

V hotelovém baru si hosté mohou vybrat z bohaté nabídky vín, koktejlů a dalších alkoholických i nealkoholických nápojů. Barmani jsou zkušení a rádi připraví oblíbený drink nebo doporučí něco nového.

Hosté hotelu mají na výběr z několika možností stravování. Snídaně formou bufetu jsou zahrnuty v ceně ubytování a nabízejí bohatý výběr teplých i studených jídel, pečiva, ovoce, zeleniny, jogurtů a cereálií. Pro ty, kteří chtějí mít o jídlo postaráno po celý den, je k dispozici polopenze nebo plná penze. Večeře jsou podávány formou bufetu nebo výběrem z menu.

Celkově lze říci, že gastronomie v Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz je jedním z hlavních lákadel tohoto horského resortu. Ať už se člověk rozhodne pro kteroukoliv restauraci nebo typ stravování, může se těšit na kulinářský zážitek, který uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Wellness a relaxace v Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz

Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz klade velký důraz na relaxaci a regeneraci svých hostů. Proto je zde vybudováno rozsáhlé wellness centrum, které nabízí vše potřebné pro dokonalý odpočinek a načerpání nové energie.

1) Wellness centrum

Srdcem wellness centra je prostorný bazén s příjemně teplou vodou, ideální pro ranní rozplavání nebo večerní relaxaci. Pro milovníky saunování jsou zde připraveny různé druhy saun, včetně finské, parní a bylinkové. Po saunování se hosté mohou zchladit v ochlazovacím bazénku nebo si odpočinout na vyhřívaných lehátkách v relaxační zóně.

Součástí wellness centra je také vířivka, která nabízí příjemnou masáž celého těla a uvolnění svalů. Pro ty, kteří chtějí aktivně relaxovat, je k dispozici moderně vybavené fitness centrum.

2) Procedury

Wellness centrum nabízí širokou škálu masáží a kosmetických ošetření, které pomohou uvolnit napětí, zbavit se stresu a zlepšit celkovou kondici. Hosté mohou vybírat z klasických masáží, jako je švédská nebo aromaterapeutická masáž, nebo si dopřát některou ze speciálních procedur, jako je například masáž lávovými kameny nebo medová masáž.

Kosmetické ošetření zahrnuje různé druhy pleťových masek, peelingů a zábalů. Pro dokonalou péči o tělo a mysl se doporučuje vyzkoušet některý z relaxačních balíčků, které kombinují různé druhy masáží a kosmetických ošetření.

Mnoho hostů se shoduje na tom, že wellness centrum je jedním z největších lákadel Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz. Po náročném dni stráveném na horách nebo po dlouhé cestě není nic lepšího než si dopřát relaxační masáž nebo saunu a načerpat novou energii.

V hotelu je možné si zarezervovat mnoho procedur jako jsou masáže.

Green Mountain Hotel & Apartments recenze

Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz se těší velmi pozitivním recenzím od svých hostů. Na Booking.com má hotel průměrné hodnocení 8,8 z 10, což svědčí o vysoké spokojenosti návštěvníků. Hosté oceňují především moderní a čisté pokoje, bohatou nabídku wellness služeb, vynikající gastronomii a příjemný personál.

Jeden z hostů na Bookingu uvádí: ,,Moderní a pěkně zařízený hotel. Oceňuji, že bazén je od 20h adults only. Velký výběr jídla na snídani i večeři. Personál usměvavý a ochotný. Nic není problém. Určitě se sem ještě někdy vrátíme.“ Jiný host na Slevomatu píše: ,,Krásné prostředí a výchozí místo na Sněžku. Pěkný hotel i apartmány, wellness, herny pro děti, polopenze vynikající, ochotný personál, hodně se nám líbilo.“

Celkové hodnocení Green Mountain Karpacz

Dle recenze Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz je toto ubytování ideální pro všechny, kteří hledají luxusní ubytování v krásném horském prostředí. Hotel nabízí vše, co si jen hosté mohou přát pro dokonalou dovolenou – moderní pokoje, vynikající gastronomii, rozsáhlé wellness centrum a spoustu aktivit pro děti i dospělé.

Jedinou nevýhodou může být pro někoho vyšší cena, nicméně vzhledem k nabízeným službám a kvalitě ubytování je cena zcela adekvátní. Pokud člověk hledá místo, kde si opravdu odpočine a načerpá novou energii, Green Mountain Hotel & Apartments Karpacz je tou správnou volbou.