Aquaparky v Polsku blízko hranic – u Ostravy i jinde, tipy pro návštěvníky

Evropa

Polské aquaparky lákají stále více návštěvníků z České republiky svou blízkostí, cenovou dostupností a širokou škálou atrakcí. Aquaparky v Polsku blízko hranic jsou ideální volbou pro rodiny s dětmi, páry i skupiny přátel hledající zábavu a relaxaci. Aquaparky v Polsku blízko Ostravy jsou obzvlášť populární destinací pro jednodenní výlety.

Tento článek představuje ty nejlepší aquaparky v Polsku blízko hranic a poskytuje čtenářům praktické informace pro plánování své návštěvy. Ať už člověk hledá největší aquapark v Polsku s adrenalinovými tobogány nebo menší aquapark v Polsku u hranic s rodinnou atmosférou, u našich severovýchodních sousedů si určitě vybere.

Shrnutí článku

Aquaparky v Polsku nabízejí rozmanité možnosti pro vodní zábavu a relaxaci.

Jižní Polsko láká návštěvníky Aquaparkem Kraków, Tropikanou a největším zábavním parkem v Polsku, Energylandií.

Západní Polsko se pyšní největším krytým aquaparkem v Evropě, Park of Poland – Suntago Wodny Świat.

Severní Polsko nabízí Aquapark Reda s mořskou tematikou a Aquapark Sopot v přímořském letovisku.

Aquaparky jsou dobře dostupné autem i veřejnou dopravou a nabízejí ubytování v blízkosti.

Ubytování v okolí polských aquaparků

Pro návštěvníky polských aquaparků je k dispozici široká škála ubytování, které uspokojí různé požadavky a rozpočty. Od pohodlných apartmánů až po luxusní hotely, každý si zde najde to své. Následující seznam poskytuje přehled vybraných ubytovacích zařízení v blízkosti oblíbených aquaparků:

  • Apartamenty Wakacyjna Wioska NGO 20m od Suntago: Tyto moderní apartmány se nachází pouhých 20 metrů od největšího krytého aquaparku v Polsku, Suntago. Nabízejí komfortní ubytování s kuchyní a balkónem. Cena za noc se pohybuje od 2 000 Kč.
  • Hampton by Hilton Krakow: Tento moderní hotel se nachází v Krakově, nedaleko aquaparku Fala. Nabízí pohodlné pokoje, fitness centrum a restauraci. Cena za noc se pohybuje od 2 000 Kč.
  • Novotel Poznan Malta Poznan: Tento hotel se nachází v Poznani, v blízkosti aquaparku Termy Malta. Nabízí stylové pokoje, restauraci a wellness centrum. Cena za noc se pohybuje od 1 500 Kč.
  • Hotel Termalny: Tento hotel se nachází v blízkosti termálních lázní, které nabízejí širokou škálu vodních atrakcí. Hotel nabízí komfortní ubytování, restauraci a wellness centrum. Cena za noc se pohybuje od 2 800 Kč.
  • Scandinavia Resort: Tento resort se nachází v blízkosti několika aquaparků v regionu. Nabízí různé typy ubytování, od apartmánů až po chatky, a širokou škálu aktivit, jako je golf, tenis a jachting. Cena za noc se pohybuje od 2 300 Kč.
  • Słoneczny Port: Tento apartmánový komplex se nachází v blízkosti pláže a nabízí ubytování s výhledem na moře. V blízkosti se nachází několik aquaparků a dalších atrakcí. Cena za noc se pohybuje od 2 300 Kč.

Výběr ubytování v okolí polských aquaparků je velmi široký a závisí na individuálních preferencích každého návštěvníka. Při výběru je vhodné zvážit, který aquapark plánuje člověk navštívit, jaký komfort hledá a jaký je jeho rozpočet. Ceny za noc jsou orientační a mohou se lišit v závislosti na sezóně a dalších faktorech.

Aquaparky v jižním Polsku blízko hranic – u Ostravy

V jižním Polsku, nedaleko českých hranic, se nachází několik atraktivních aquaparků, které rozhodně stojí za návštěvu.

  • Aquapark Kraków

Aquapark Kraków je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají aquapark Polsko blízko Ostravy. Jedná se o jeden z největších krytých aquaparků v Polsku a rovněž je jedním z největších v Evropě. Nabízí pestrou škálu atrakcí pro všechny věkové kategorie.

Milovníci adrenalinu si užijí více než 800 metrů tobogánů, včetně nejdelšího tobogánu v Polsku měřícího 202 metrů. Pro ty, kteří hledají relaxaci, je k dispozici divoká řeka, vířivky a termální bazény. Děti si mohou hrát na pirátské lodi s vodními děly nebo se bavit v brouzdališti s vodními atrakcemi.

Aquapark Kraków také nabízí rozsáhlý saunový svět s různými druhy saun, parními lázněmi a relaxačními zónami. Pro ty, kteří chtějí zůstat aktivní, je k dispozici fitness centrum a vodní aerobik.

  • Energylandia

Pokud člověk touží po ještě větším dobrodružství, Energylandia (Zator) je tou správnou volbou. Tento největší zábavní park v Polsku se pyšní i rozsáhlou vodní zónou, což z něj činí jeden z největších aquaparků v Polsku. Kromě vodních radovánek se zde nacházejí i horské dráhy a další atrakce. Energylandia je rovněž skvělou destinací pro ty, kteří hledají aquapark Polsko blízko hranic.

  • Tropikana

Pro ty, kteří hledají aquapark Polsko blízko Ostravy, jsou skvělou volbou vodní parky Tropikana ve Wisle. Tropikana se nachází jen 30 km od Ostravy a nabízí krytý i venkovní bazén, tobogány, sauny a vířivky. Aquapark je otevřen každý den od 9:00 do 21:00 a ceny vstupného začínají na 40 PLN pro dospělé a 25 PLN pro děti.

Aquapark Tropikana je součástí hotelu Gołębiewski, takže pokud se návštěvníci chtějí ubytovat v aquaparku, mají to k dispozici. Hotel nabízí také restauraci, bar a další vybavení.

  • Aquapark Istebna

Další možností pro aquapark v Polsku blízko Ostravy je Aquapark Istebna, který se nachází přibližně 40 km od Ostravy. Tento menší aquapark nabízí vnitřní bazén s tobogány, vířivku, saunu a parní lázeň. V letních měsících je otevřen také venkovní bazén s lehátky a slunečníky. Aquapark Istebna je ideální pro rodiny s dětmi a pro ty, kteří hledají klidnější a méně přeplněné prostředí než větší aquaparky.

  • Termy Bukovina

Pro milovníky relaxace a wellness jsou Termy Bukovina (Bukowina Tatrzańska) ideálním místem. Tento aquapark v Polsku nabízí termální bazény s léčivou vodou, sauny, vířivky a další procedury, které návštěvníkům pomohou načerpat novou energii.

  • Neptun Gliwice

Ačkoli Gliwice samy o sobě nemají klasický aquapark, milovníci vodních radovánek si zde přijdou na své. Krytá Pływalnia Neptun nabízí 25metrový bazén, rekreační bazén s gejzíry, whirlpooly a skluzavku, což z něj činí ideální místo pro relaxaci i aktivní odpočinek.

Aquparky v západním Polsku

Západní Polsko nabízí hned několik skvělých aquaparků, které uspokojí návštěvníky všech věkových kategorií a zájmů.

  • Aquapark Wrocław

Pokud člověk hledá moderní aquapark Polsko s bohatou nabídkou atrakcí, Aquapark Wrocław je skvělou volbou. Nachází se ve Vratislavi a pyšní se vnitřními i venkovními bazény, tobogány, saunovým světem a dalšími lákadly. Pro ty, kteří plánují návštěvu Vratislavi, je tento aquapark v Polsku ideální zastávkou pro relaxaci a zábavu.

  • Suntago Wodny Świat

Pokud člověka láká největší krytý aquapark v Evropě, může zamířit do Park of Poland – Suntago Wodny Świat (Wręcza). Tento obří polský aquapark nabízí exotické zóny s palmami a písečnými plážemi, tobogány pro milovníky adrenalinu i relaxační bazény pro ty, kteří hledají klid. Díky své velikosti a rozmanitosti atrakcí je Suntago Wodny Świat právem považován za největší aquapark v Polsku.

  • Termy Maltańskie

Pro rodiny s dětmi je skvělou volbou Termy Maltańskie (Poznaň). Tento komplex zahrnuje jak aquapark, tak termální lázně a sportovní centrum. Děti si užijí vodní hřiště, skluzavky a další atrakce, zatímco dospělí mohou relaxovat v termálních bazénech nebo si zacvičit. Termy Maltańskie jsou skvělým místem pro rodinnou dovolenou v Polsku.

Aquaparky v severním Polsku

Severní Polsko, ačkoli není tak často spojováno s aquaparky jako jižní či západní část země, nabízí také zajímavé možnosti pro vodní radovánky.

  • Aquapark Reda

Aquapark Reda, nacházející se blízko Gdaňsku, je skvělou volbou pro ty, kteří zvažují dovolenou v Polsku u moře. Tento aquapark s mořskou tematikou nabízí adrenalinové tobogány, relaxační bazény i atrakce pro děti. Jeho poloha blízko Baltského moře z něj dělá ideální místo pro kombinaci návštěvy aquaparku s výletem k moři.

  • Aquapark Sopot

Pro ty, kteří se chystají na dovolenou k Baltskému moři, je Aquapark Sopot skvělým místem pro zpestření pobytu. Tento aquapark Polsko se nachází v populárním přímořském letovisku Sopoty a nabízí zábavu pro celou rodinu. Kromě vodních atrakcí si zde návštěvníci mohou užít i výhled na moře a procházku po slavném sopockém molu.

  • Termy Uniejów

Pro milovníky wellness a relaxace jsou Termy Uniejów tou pravou volbou. Tento aquapark v Polsku se specializuje na termální lázně s léčivou vodou a nabízí širokou škálu wellness procedur. Pokud člověk hledá místo pro odpočinek a načerpání nové energie, Termy Uniejów jsou ideálním místem.

Praktické informace pro návštěvu aquaparků v Polsku

Před návštěvou polských aquaparků se hodí vědět pár základních informací.

1) Ceny aquaparků v Polsku

Ceny vstupného se liší v závislosti na konkrétním aquaparku, dni v týdnu a délce pobytu. Obecně platí, že aquaparky v Polsku jsou cenově dostupnější než srovnatelné aquaparky v České republice. Mnoho aquaparků nabízí slevy pro děti, studenty a seniory, takže člověk by se neměl zapomenout informovat o možných slevách při plánování návštěvy.

2) Doprava do aquaparků Polsko

Pokud člověk hledá aquapark Polsko blízko hranic, doprava je obvykle velmi snadná. Mnoho aquaparků se nachází v blízkosti hlavních silničních tahů a je snadno dostupných autem. Pokud návštěvníci preferují veřejnou dopravu, vlakové a autobusové spojení mezi Českou republikou a Polskem je také velmi dobré. Většina aquaparků v Polsku má vlastní parkoviště, takže parkování obvykle není problém.

3) Ubytování u aquaparků Polsko

Pokud návštěvníci plánují delší pobyt v Polsku, ubytování v okolí aquaparků je široce dostupné. Mnoho aquaparků má vlastní hotely nebo spolupracuje s blízkými hotely a penziony, které nabízejí zvýhodněné ceny pro návštěvníky aquaparku. Pokud člověk preferuje větší nezávislost, může si pronajmout apartmán nebo chatu v blízkosti aquaparku.

4) Co si vzít s sebou

Při návštěvě aquaparku v Polsku je důležité nezapomenout platné cestovní doklady a peníze. Většina aquaparků přijímá platby kartou, nicméně je dobré mít s sebou i hotovost pro případné drobné výdaje. Většina aquaparků nabízí širokou škálu občerstvení, od rychlého občerstvení po restaurace s místními specialitami.

Který aquapark v Polsku navštívit?

Polsko se svými rozmanitými aquaparky se stává stále populárnější destinací pro české turisty hledající vodní radovánky a relaxaci. Výběr konkrétního aquaparku v Polsku záleží na preferencích a očekáváních.

Pokud člověk hledáte největší a nejmodernější vodní park, Park of Poland – Suntago Wodny Świat je jasnou volbou. Pro rodiny s dětmi jsou ideální Aquapark Kraków s pirátskou lodí a vodními děly nebo Termy Maltańskie v Poznani s vodním hřištěm a skluzavkami.

Pokud naopak člověk dává přednost termálním bazénům a relaxaci, Termy Bukovina nebo Termy Uniejów jsou skvělou volbou. A pokud hledá aquapark Polsko blízko hranic, Energylandia nebo Aquapark Tropikana jsou snadno dostupné z České republiky.

Návštěva jakéhokoliv aquaparku v Polsku je skvělým způsobem, jak strávit dovolenou nebo víkend s rodinou či přáteli. Člověk užije spoustu zábavy a zároveň pozná krásy Polska a jeho kulturu. Ať už se rozhodne pro kterýkoliv z aquaparků, určitě si odnese nezapomenutelné zážitky.

Pokud by návštěvník neměl ještě dost vodních radovánek v Polsku, může zavítat k německým sousedům a užít si den v aquaparku Norimberk.