Kam na dovolenou v Polsku – kam na výlet, k moři, s dětmi

Evropa

Polsko nabízí pestrou paletu možností pro letní dovolenou, a to jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi, případně jednotlivce. Ať už turisté hledají relax na pláži, aktivní dovolenou v horách, nebo poznávání historických památek, v Polsku si každý najde to své.

Kam se vydat do Polska na dovolenou? Kam k moři v Polsku? Jaké výlety zde čekají? A kam se vydat v Polsku s dětmi?

Shrnutí obsahu článku

Polsko nabízí turistům širokou škálu možností pro letní dovolenou. Ať už hledají relaxaci u moře, aktivní dovolenou v horách nebo poznávání historických památek, v Polsku si každý najde to pravé.

Mezi nejoblíbenější letoviska u moře patří Gdaňsk, Sopoty, Gdyně, Łeba a Ustka. Nabízí krásné pláže, malebná letoviska a historická hanzovní města.

Pro klidnou dovolenou plnou relaxace a krásy je ideální Łeba s širokými písečnými plážemi, malebnými dunami a divokou přírodou národního parku Słowiński.

Sopoty okouzlují bohatou historií, lázeňskou tradicí, krásnou architekturou, písečnou pláží a jedinečnou atmosférou. Nabízí procházky po slavné promenádě Monte Cassino, návštěvu mola s majákem a křivého domu.

Polsko je země s bohatou historií, kulturou a krásnou přírodou. Turisté zde navštěvují historická města, hory, národní parky, jezera a pobřeží Baltského moře.

Pro rodiny s dětmi je Polsko velmi dobrou volbou. Nabízí aquaparky, zoologické zahrady, muzea, hrady a zámky, krásnou přírodu a zábavní parky.

Ubytování v Polsku s dětmi

Polsko nabízí široké spektrum ubytovacích zařízení, které jsou přizpůsobeny potřebám rodin s dětmi. Od hotelů s dětskými koutky až po apartmány s prostornými balkony, každý rodič zde najde ideální místo pro svou dovolenou. Následující seznam poskytuje přehled vybraných ubytovacích zařízení v Polsku, která jsou oblíbená u rodin:

  • Akademikus Sopot: Tento moderní hotel se nachází přímo u pláže v Sopotech a nabízí rodinné pokoje s možností přistýlky. Hotel disponuje dětským koutkem, restaurací s dětským menu a nabízí různé animační programy pro děti. Cena za noc se pohybuje od 2 150 Kč.
  • Villa Baltica: Tato vila se nachází v klidné části Gdaňsku a nabízí útulné pokoje s možností vlastního vaření. Vila disponuje zahradou s dětským hřištěm a je ideální pro rodiny, které hledají klidnější prostředí. Cena za noc se pohybuje od 5 000 Kč.
  • Pokoje Gościnne Piątka: Tento penzion se nachází v blízkosti jezera Mikołajskie a nabízí rodinné pokoje s možností přistýlky. Penzion disponuje vlastní pláží, půjčovnou loděk a je ideální pro aktivní rodiny. Cena za noc se pohybuje od 1 500 Kč.

Výběr ubytování v Polsku pro rodiny s dětmi je velmi široký a závisí na individuálních preferencích každého rodiče. Polsko nabízí mnoho možností pro strávení příjemné rodinné dovolené. Ceny za noc jsou orientační a mohou se lišit v závislosti na sezóně, typu pokoje a dalších faktorech.

Kam do Polska na dovolenou

Polsko je země s bohatou historií, kulturou a krásnou přírodou. Lze zde najít mnoho možností pro dovolenou, ať už dává člověk přednost relaxu na pláži, poznávání památek, aktivnímu pobytu v horách nebo zábavě s dětmi.

Turisté v Polsku navštěvují:

  • Historická města: Krakov, Varšava, Gdaňsk, Vratislav, Poznań. V těchto městech turisté obdivují historická centra s náměstími, katedrálami, hrady a zámky.
  • Hory: Tatry, Beskydy, Sudety. V horách si turisté užívají turistiku, horolezectví, cyklistiku a lyžování.
  • Národní parky: Białowieský národní park, Tatranský národní park, Słowiński národní park. V národních parcích se turisté setkávají s krásnou přírodou a divokou zvěří.
  • Jezera: Mazurská jezera, Velkopolská jezera. U polských jezer si turisté užívají koupání, vodní sporty, rybaření a plavby lodí.
  • Pobřeží Baltského moře: Gdaňsk, Sopoty, Gdyně, Kołobrzeg, Ustka, Władysławowo. Na pobřeží si turisté užívají relaxaci na pláži, opalování, vodní sporty a procházky po promenádě.

Polsko je skvělou destinací pro dovolenou plnou zážitků. Nabízí se zde něco pro každého, ať už má člověk zájem o historii, památky, přírodu, aktivní dovolenou nebo relaxaci.

Kam k moři v Polsku

Polské pobřeží Baltského moře nabízí turistům krásné pláže, malebná letoviska a historická hanzovní města. Ať už se turisté rozhodnou pro relaxaci na pláži, aktivní dovolenou nebo poznávání památek, v Polsku si každý najde to pravé.

Mezi nejoblíbenější polská letoviska u moře patří:

  • Gdaňsk: Historické město s krásným starým městem, přístavem a molem.
  • Sopoty: Proslulé nejdelším dřevěným molem v Evropě a lázeňskou atmosférou.
  • Gdyně: Moderní město s přístavem a námořním muzeem.
  • Łeba: Okouzlující letovisko s krásnou pláží a dunami.
  • Ustka: Klidné letovisko s písečnou pláží a borovicovými lesy.
  • Kołobrzeg: Lázeňské město s historickým centrem a krásnou promenádou.

Kromě těchto velkých měst se turisté vydávají i do menších letovisek, jako je například Dąbki, Mielno, Władysławowo nebo Darłowo. Tato letoviska nabízí klidnější atmosféru, písečné pláže a borovicové lesy. Turisté si tu užívají koupání, opalování, vodní sporty a procházky v osobité přírodě.

Pláže v Polsku vypadají velmi idylicky.

Kam do Polska k moři – Łeba

Łeba, okouzlující přímořské letovisko na pobřeží Baltského moře, je doslova perfektní destinací pro klidnou dovolenou plnou relaxace a krásy. Nabízí široké písečné pláže, malebné duny a divokou přírodu národního parku Słowiński.

V Łebě si turisté užijí:

  • Pláže: Łeba se pyšní širokými písečnými plážemi, které jsou výborné pro koupání, opalování a vodní sporty. Pláže v Łebě jsou obzvláště oblíbené mezi rodinami s dětmi díky pozvolnému vstupu do moře a čisté vodě.
  • Duny: V okolí Łebě se nachází rozsáhlé dunové pole, které je součástí národního parku Słowiński. Turisté se zde mohou vydat na procházky, jízdu na kole nebo na koni a pokochat se krásou divoké přírody.
  • Národní park Słowiński: Národní park Słowiński je domovem unikátní flóry a fauny a je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Turisté se zde mohou vydat na procházky po dřevěných chodnících a pozorovat ptáky, jeleny a další divoká zvířata.
  • Město Łeba: Město Łeba nabízí osobité centrum s historickými domy, kostely a muzeem. Turisté se zde mohou také projít po promenádě a užít si atmosféru přímořského letoviska.
  • Aktivity: V Łebě si turisté užijí velké množství aktivit, jako je rybaření, jachting, potápění, windsurfing a kitesurfing. V Łebě se také nachází aquapark a lanové centrum.

Łeba je oblíbenou destinací pro dovolenou plnou relaxace, krásy a aktivit.

Kam v Polsku k moři – Sopoty

Sopoty, ležící na pobřeží Gdaňského zálivu Baltského moře, jsou jedním z nejpopulárnějších polských letovisek. Město s bohatou historií a lázeňskou tradicí okouzluje turisty svou krásnou architekturou, písečnou pláží a jedinečnou atmosférou.

Návštěvníci Sopot si užijí:

  • Promenáda Monte Cassino: Tato slavná promenáda, táhnoucí se podél pobřeží, je nejdelší dřevěnou promenádou v Evropě. Nabízí krásný výhled na moře, obchody, kavárny a restaurace.
  • Molo: Dřevěné molo s majákem je ikonickým symbolem Sopot. Turisté si tu mohou vychutnat procházku, posezení v kavárně nebo výlet lodí.
  • Křivený dům: Tato jedinečná budova s křivými stěnami a okny je oblíbenou turistickou atrakcí. Uvnitř se nachází obchod se suvenýry a kavárna.
  • Lázně Sopoty: Sopoty mají bohatou lázeňskou tradici sahající až do 19. století. Návštěvníci si tu mohou užít relaxační procedury v jednom z mnoha lázeňských center.
  • Aquapark Sopoty: Aquapark s bazény, tobogány a saunami je ideálním místem pro zábavu celou rodinu.
  • Festival Sopot: Každé léto se v Sopotech koná Mezinárodní festival polské písně, který je jedním z nejprestižnějších hudebních festivalů v Polsku.

Sopoty jsou oblíbenou destinací pro dovolenou. Město s krásnou promenádou, molem, křivým domem a bohatou lázeňskou tradicí okouzlí každého turistu. Jedná se o oblíbenou destinaci pro koupání v Polsku.

Polsko nabízí spoustu míst, která rozhodně stojí za návštěvu.

Polsko s dětmi

Dovolená v Polsku je oblíbenou volbou pro rodiny s dětmi. Je zde k dispozici mnoho aktivit a zábavy pro všechny věkové kategorie.

Turisté si s dětmi v Polsku užijí:

  • Aquaparky: V Polsku se nachází mnoho aquaparků s bazény, tobogány a vodními atrakcemi pro všechny věkové kategorie. Mezi nejoblíbenější aquaparky v Polsku patří ten v Redě, Krakově a Wroclavi a Aquapark Szklarska Poręba
  • Zoologické zahrady: V polských zoologických zahradách se děti setkají s mnoha zvířaty z celého světa. Oblíbené jsou zoo v Poznani, Varšavě a Vratislavi.
  • Muzea: V Polsku se nachází mnoho muzeí, která jsou pro děti zábavná a poučná. Zajímavá jsou například Muzeum Koperníka ve Varšavě, Muzeum loutek v Gdaňsku a Centrum Koperníka v Krakově.
  • Hrady a zámky: V Polsku se nachází mnoho hradů a zámků, které uchvátí celou rodinu. Mezi nejoblíbenější patří Wawelský hrad v Krakově, Malborský hrad a Zámek Książ.
  • Příroda: Polsko nabízí krásnou přírodu, ideální pro pěší turistiku, cyklistiku a výlety do hor. Oblíbené jsou Tatry, Beskydy a Mazurská jezera.

Polsko je nepochybně vyhledávanou destinací pro dovolenou s dětmi.

Polsko je velmi oblíbenou destinací pro dovolenou s dětmi.

Kam s dětmi v Polsku – zábavní parky

Kam v Polsku s dětmi? Polsko nabízí nepřeberné množství zábavních parků pro celou rodinu. Tyto parky nabízí různé atrakce pro všechny věkové kategorie, od malých dětí až po dospělé.

Mezi nejoblíbenější zábavní parky v Polsku patří:

  • Energylandia: Energylandia v Zatorze je největší zábavní park v Polsku a jeden z největších v Evropě. Nabízí více než 100 atrakcí, včetně horských drah, vodních atrakcí, kolotočů a her.
  • Legendia: Legendia v Chorzóvě je zábavní park s tématem legend a bájí. Nabízí horské dráhy, vodní atrakce, kolotoče, hry a show.
  • Zatorland: Zatorland v Zatorze je zábavní park s tématem dinosaurů a pohádkových bytostí. Nabízí horské dráhy, vodní atrakce, kolotoče, hry a show.
  • Rabkoland: Rabkoland v Rabce-Zdroji je zábavní park s tématem horské vesnice. Nabízí horské dráhy, vodní atrakce, kolotoče, hry a show.
  • JuraPark Krasiejów: JuraPark Krasiejów je zábavní park s tématem dinosaurů. Nabízí modely dinosaurů v životní velikosti, projížďky na dinosaurech, hřiště a další aktivity.

Zábavní parky v Polsku nabízí skvělou zábavu pro celou rodinu. Nabízí velké množství atrakcí pro všechny věkové kategorie a zaručeně si tu každý najde to pravé. Oblíbený dinopark se nachází i ve Sklářské Porubě.

Polsko, kam na výlet – wellness

Polsko nabízí širokou škálu wellness center a resortů, které jsou ideální pro relaxaci a odpočinek. Turisté si v Polsku užijí:

1) Termální lázně

V Polsku se nachází mnoho termálních lázní, které nabízí různé procedury s využitím termální vody. Tyto procedury mají blahodárný vliv na zdraví a pomáhají při léčbě různých onemocnění. Oblíbené jsou například polské termální lázně v Ciechocinku, Kołobrzegu a Poddębici.

2) Wellness hotely

V Polsku se nachází mnoho wellness hotelů, které nabízí širokou škálu procedur a aktivit pro relaxaci a odpočinek. Tyto hotely obvykle disponují bazény, saunami, vířivkami, posilovnami a nabízejí různé masáže a kosmetické procedury.

3) Horská letoviska

V polských horách se nachází mnoho horských letovisek, která nabízí wellness centra s krásným výhledem na hory. V těchto centrech si turisté užijí bazény, sauny, vířivky, masáže a další procedury. Oblíbené jsou například horská letoviska v Tatrách, Beskydech a Sudetech.

4) Agroturistika

Polsko nabízí mnoho agroturistických farem, které nabízí ubytování a wellness procedury v klidném venkovním prostředí. Na těchto farmách si turisté užijí bazény, sauny, vířivky, masáže a další procedury. Mohou se také zapojit do farmářských prací a ochutnat domácí produkty.

Wellness v Polsko je velmi oblíbený. Nabízí širokou škálu procedur a aktivit pro relaxaci a odpočinek v krásném a klidném prostředí.

Velmi romantická může být procházka městem za západu slunce.

Polsko – tipy na výlet pro páry

Polsko nabízí romantickým párům kouzelnou atmosféru, bohatou historii a pestrou paletu aktivit. Ať už dávají turisté přednost procházkám uličkami historických měst, projížďkám lodí po jezerech nebo výletům do hor, v Polsku si najdou to pravé pro nezapomenutelnou dovolenou.

Mezi tipy na výlet pro páry v Polsku patří:

  • Procházka po Starém Městě v Krakově: Doporučuje se se projít po historickém náměstí Rynek Główny, kde páry mohou obdivovat Sukiennice a Mariánský kostel a užít si atmosféru kaváren a restaurací.
  • Plavba lodí po Mazurských jezerech: Páry se také mohou vydat na plavbu po okouzlujících jezerech a kanálech Mazurska, užít si krásnou přírodu a zastavit se v jedné z malebných vesniček.
  • Výlet do Tatranských hor: Lze si vychutnat horskou turistiku, výlety lanovkou nebo projížďky na koni v majestátních Tatrách. Dobrým nápadem by mohlo být navštívit Morskie Oko, jedno z nejkrásnějších jezer v Polsku.
  • Prohlídka zámku v Łańcucie: Páry mohou společně objevovat krásu barokního zámku v Łańcucie, projít se v rozsáhlém parku a seznámit se s fascinující historií polské šlechty.
  • Večeře v romantické restauraci: Lze si také vychutnat večeři v útulné restauraci v Kazimierzi, židovské čtvrti Krakova, a ochutnat tradiční polská jídla v moderním provedení.

Polsko může být skvělou destinací pro romantický výlet pro páry. Nabízí kouzelnou atmosféru, bohatou historii, pestrou paletu aktivit a krásné scenérie, které okouzlí srdce každého.

Co vidětDovolenáVýlety