Polsko – dinopark, Zatorland, Jurapark, co vidět

Evropa

Dinoparky v Polsku nabízí zábavu pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou dozvědět o dinosaurech a pravěku, projdou se mezi modely dinosaurů v životní velikosti a užijí si i další atrakce, jako je lunapark, vodní svět, lanové centrum a minizoo.

Co všechno tyto dinoparky v Polsku nabízí? Který dinopark je největší v Polsku a patří k těm největším dinoparkům v Evropě? Kde tyto dinoparky hledat? A ostatní zábavní parky v Polsku?

Shrnutí obsahu článku

Polské dinoparky: Nabízí zábavu pro celou rodinu s modely dinosaurů v životní velikosti, lunaparky, vodními světy a lanovými centry. Největším dinoparkem v Polsku a jedním z největších v Evropě je Zatorland.

Zatorland: Nachází se v Zatorze a nabízí dinopark, lunapark, vodní svět, lanové centrum, minizoo a další atrakce. Je ideální pro jednodenní výlet z Osvěcimi nebo Krakova.

JuraParky: V Polsku se nachází několik JuraParků, které se zaměřují na edukační expozice o dinosaurech a pravěku. Nabízí modely dinosaurů, kostry, fosilie a interaktivní aktivity. Mezi nejznámější patří JuraPark Krasiejów a JuraPark Solec Kujawski.

Dinopark Szklarska Poręba: Menší dinopark ideální pro rodiny s malými dětmi. Nabízí modely dinosaurů v životní velikosti, hřiště, trampolínu, lanové centrum a obchod se suvenýry.

Největší dinoparky v Evropě: Seznam 10 největších dinoparků v Evropě, v čele se Zatorlandem v Polsku.

Další zábavní parky v Polsku: Kromě dinoparků nabízí Polsko i mnoho dalších zábavních parků, jako je Energylandia, Legendia, Rabkoland a Łeba Park.

Ubytování v okolí polských dinoparků

Pro návštěvníky polských dinoparků je k dispozici široká škála ubytování, které uspokojí různé požadavky a rozpočty. Od útulných penzionů až po moderní apartmány, každý si zde najde to své. Následující seznam poskytuje přehled vybraných ubytovacích zařízení v blízkosti dinoparků:

  • Western Camp: Tento tematický kemp nabízí jedinečný zážitek v prostředí divokého západu. Návštěvníci si mohou vybrat ubytování v teepeech nebo dřevěných chatkách. Kemp se nachází v blízkosti několika dinoparků a nabízí různé animační programy pro děti. Cena za noc se pohybuje od 3 200 Kč.
  • Villa Roma: Tato vila se nachází v klidné části a nabízí komfortní ubytování s výhledem na okolní krajinu. Vila disponuje zahradou a je ideální pro rodiny s dětmi. V blízkosti se nachází několik dinoparků a dalších atrakcí. Cena za noc se pohybuje od 1 900 Kč.
  • Good Sleep: Tento penzion nabízí jednoduché, ale čisté ubytování za rozumnou cenu. Penzion se nachází v blízkosti několika dinoparků a je ideální pro cestovatele s omezeným rozpočtem. Cena za noc se pohybuje od 1 500 Kč.
  • Villa Cento: Tato moderní vila nabízí luxusní ubytování s veškerým komfortem. Vila se nachází v blízkosti několika dinoparků a nabízí různé služby, jako je wellness centrum a bazén. Cena za noc se pohybuje od 2 100 Kč.

Výběr ubytování v okolí polských dinoparků je velmi široký a závisí na individuálních preferencích každého návštěvníka. Polské dinoparky nabízejí nejen zábavu pro děti, avšak také možnost strávit příjemnou dovolenou v krásné přírodě. Ceny za noc jsou orientační a mohou se lišit v závislosti na sezóně, typu pokoje a dalších faktorech.

Zatorland – zábavní park Polsko

Zatorland je zábavní park v Polsku, který se nachází v Zatorze, nedaleko Osvěcimi. Jedná se o největší dinopark v Polsku a jeden z největších v Evropě. Park nabízí zábavu pro celou rodinu s atrakcemi pro všechny věkové kategorie.

Seznam atrakcí:

  • Dinopark: Na ploše 20 hektarů se nachází přes 200 modelů dinosaurů v životní velikosti. Návštěvníci se tak mohou projít mezi prehistorickými ještěry a dozvědět se o jejich životě.
  • Lunapark: Tradiční kolotoče a pouťové atrakce pro malé i velké.
  • Vodní svět: Vodní skluzavky, bazény a další vodní atrakce pro osvěžení v horkém dni.
  • Lanové centrum: Adrenalinová zábava pro odvážné lezce.
  • Minizoo: Domov pro různá zvířata, od koz a ovcí až po exotické ptáky.
  • Další atrakce: 5D kino, simulátory, trampolíny a mnoho dalšího.

Zatorland je ideální místo pro jednodenní výlet z Osvětimi nebo Krakova. Park je snadno dostupný autem, autobusem i vlakem. Vstupenky si lze zakoupit online nebo na pokladně parku. Zatorland se těší velké popularitě a každoročně ho navštíví statisíce turistů. Je to skvělé místo, kde se celá rodina může pobavit a strávit den plný zábavy.

Zator – Polsko

Zator je město v jižním Polsku, v Malopolském vojvodství, v okrese Osvětim. Leží na levém břehu řeky Visly, v ústí řeky Skawy. Město má 3 691 obyvatel (2017).

Zator byl založen ve 13. století a v roce 1292 získal městská práva. Město bylo po staletí důležitým obchodním centrem a v 16. století se stalo jedním z nejdůležitějších měst v Slezsku. V roce 1772 byl Zator připojen k Rakousku a v roce 1918 k Polsku.

Zajímavosti v Zatoru:

  • Staroměstské náměstí: Historické centrum Zatoru s malebnými domy a radnicí z 16. století.
  • Kostel Nanebevzetí Panny Marie: Gotický kostel z 14. století s bohatou výzdobou.
  • Zámek: Renesanční zámek z 16. století, který slouží jako muzeum.
  • Dinopark Zatorland: Největší dinopark v Polsku s modely dinosaurů v životní velikosti.
  • Energylandia: Zábavní park s horskými dráhami a dalšími atrakcemi.

Zator je ideální místo pro jednodenní výlet z Osvětimi nebo Krakova. Město nabízí bohatou historii, kulturu a zábavu pro celou rodinu.

Dinoparky bývají obecně velmi oblíbené pro výlety s dětmi.

Jurapark Krasiejów – Polsko Dinopark

V Polsku se nachází několik JuraParků, které nabízí zábavu a poučení pro celou rodinu. Tyto parky se zaměřují na edukační expozice o dinosaurech a pravěku a nabízí interaktivní aktivity, jako jsou archeologické vykopávky a vzdělávací programy. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout kostry dinosaurů, fosilie a další exponáty, dozvědět se o životě dinosaurů a prozkoumat pravěký svět.

Kromě edukačních expozic nabízí JuraParky v Polsku i další atrakce, jako jsou modely dinosaurů v životní velikosti, lunaparky, vodní světy, lanová centra a minizoo. Díky tomu jsou ideálním místem pro jednodenní výlet s rodinou.

Mezi nejznámější JuraParky v Polsku patří:

  • JuraPark Krasiejów: Nachází se v Krasiejówě, nedaleko Opolí, a je největším paleontologickým muzeem v Polsku. Nabízí rozsáhlou kolekci dinosaurů a pravěkých zvířat, interaktivní expozice a vzdělávací programy.
  • JuraPark Solec Kujawski: Nachází se v Solci Kujawskim a je známý svými realistickými modely dinosaurů a krásným parkem. Nabízí také interaktivní expozice, lanové centrum a dětské hřiště.

JuraParky v Polsku jsou skvělým místem, kde se celá rodina může dozvědět o dinosaurech a pravěku a užít si den plný zábavy.

Dinopark Szklarska Poręba – zábavní park Polsko

Dinopark Szklarska Poręba je zábavní park v polském městě Szklarska Poręba, v Krkonoších. Jedná se o menší dinopark, ideální pro rodiny s malými dětmi. Nabízí zábavu a poučení pro celou rodinu.

Seznam atrakcí:

  • Modely dinosaurů v životní velikosti: V parku se nachází desítky modelů dinosaurů v životní velikosti, které jsou rozmístěny v krásném lesnatém parku. Návštěvníci se tak mohou projít mezi prehistorickými ještěry a dozvědět se o jejich životě.
  • Hřiště: V parku se nachází hřiště s houpačkami, skluzavkami a prolézačkami, kde se děti mohou vyřádit.
  • Trampolína: Trampolína je ideální pro zábavu dětí i dospělých.
  • Lanové centrum: Lanové centrum nabízí adrenalinovou zábavu pro odvážné lezce.
  • Obchod se suvenýry: V obchodě se suvenýry si lze zakoupit památky na dinopark, jako jsou plyšáci, trička a magnetky.

Dinopark Szklarska Poręba je ideální místo pro jednodenní výlet s rodinou. Park nabízí zábavu a poučení pro celou rodinu a je snadno dostupný autem, autobusem i vlakem. Vstupenky si lze zakoupit online nebo na pokladně parku.

Polské dinoparky patří mezi ty největší v Evropě.

Polský zábavní park – další zábavní parky v Polsku

Polsko je domovem mnoha zábavních parků, které nabízí zábavu pro celou rodinu. Od dinoparků a lunaparků až po vodní parky a tematické parky – v Polsku si každý najde to své. Jaké jsou tedy nejvyhledávanější zábavní parky v Polsku?

Seznam zábavních parků v Polsku:

  • Energylandia: Největší zábavní park v Polsku s horskými dráhami, vodními atrakcemi a pohádkovými postavami. Nachází se v Zatorze, poblíž Osvětimi.
  • Legendia: Zábavní park vhodný pro rodiny s projížďkami pro menší děti, restauracemi a strašidelným domem. Legendia se nachází v Chorzowie.
  • JuraPark Krasiejów: Paleontologické muzeum s rozsáhlou kolekcí dinosaurů a pravěkých zvířat, interaktivními expozicemi a vzdělávacími programy. Lze ho najít se v Krasiejówě, poblíž Opolí.
  • Dinopark Szczecin: Zábavní park s modely dinosaurů v životní velikosti, naučnými stezkami a dětským hřištěm. Nachází se ve Štětíně.
  • Rabkoland: Zábavní park s kolotoči, houpačkami, skluzavkami a dalšími atrakcemi pro děti. Nachází se v Rabce-Zdroji.
  • Łeba Park: Zábavní park s dinosaury, lunaparkem a vodním světem. Nachází se v Łebě.
  • Majaland Kownaty: Zábavní park s atrakcemi pro děti i dospělé, včetně horské dráhy, vodního světa a lanového centra. Návštěvníci ho najdou v Kownatech.
  • Western City Twinpigs: Zábavní park s westernovou tematikou s projížďkami na koni, rodeo a střílením. Nachází se v Mstyczowie.
  • Park Rozrywki Julinek: Zábavní park s kolotoči, houpačkami, skluzavkami a dalšími atrakcemi pro děti. Nachází se poblíž Varšavy.

Toto je jen malý výběr z mnoha zábavních parků, které se dají v Polsku navštívit.

Dinoparky nabízejí zábavu pro celou rodinu.

Největší dinoparky v Evropě

Dinoparky se stávají stále populárnější atrakcí pro celou rodinu. Nabízí jedinečnou možnost dozvědět se o fascinujícím světě dinosaurů a spatřit jejich modely v životní velikosti. V Evropě existuje mnoho dinoparků, avšak jen některé se mohou pochlubit titulem „největší“. Níže je seznam 10 největších dinoparků v Evropě.

1. Dinopark Zatorland (Polsko)

S 200 modely dinosaurů na ploše 20 hektarů je Zatorland bezpochyby největším dinoparkem v Evropě. Kromě dinosaurů nabízí i další atrakce, jako je lunapark, vodní svět a lanové centrum.

2. JuraPark Krasiejów (Polsko)

Další polský dinopark, který se pyšní rozsáhlou kolekcí dinosaurů a realistickými modely prehistorické krajiny. Nabízí také interaktivní expozice a vzdělávací programy.

3. Dinopark Dinosaurland (Španělsko)

Tento španělský dinopark se nachází v Teruelu a je známý svými animovanými modely dinosaurů. Návštěvníci se zde mohou projet dinosauřími jeepy a prozkoumat pravěký svět.

4. Dinopark Münchehagen (Německo)

Německý dinopark Münchehagen je domovem více než 220 modelů dinosaurů a nabízí různé expozice o pravěké flóře a fauně. V parku se také nachází lanové centrum a dětské hřiště.

5. Dinopark Teistungen (Německo)

Další německý dinopark, Teistungen, se zaměřuje na interaktivní expozice a vzdělávací programy. Návštěvníci si zde mohou vyzkoušet archeologické vykopávky a dozvědět se o práci paleontologů.

6. Prehistoric Park Stara Zagora (Bulharsko)

Bulharský Prehistorický park Stara Zagora je největší dinopark na Balkáně. Nabízí impozantní modely dinosaurů a realistické rekonstrukce pravěkého prostředí.

7. Dino Park Fushë-Krujë (Albánie)

Albánský Dino Park Fushë-Krujë je poměrně nový dinopark, avšak rychle si získal popularitu díky svým realistickým modelům dinosaurů a krásnému prostředí.

8. Dinopark Szczecin (Polsko)

Polský dinopark Szczecin se nachází v krásném parku a nabízí klidné prostředí pro poznávání dinosaurů. Kromě modelů dinosaurů nabízí i naučné stezky a dětské hřiště.

9. DinoParque Lourinhã (Portugalsko)

Portugalský DinoParque Lourinhã je známý svými stopami dinosaurů, které se nacházejí v okolí parku. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout stopy dinosaurů a dozvědět se o jejich životě.

10. Parque de los Dinosaurios (Španělsko)

Španělský Parque de los Dinosaurios se nachází v Asturii a nabízí rozsáhlou kolekci modelů dinosaurů v krásném přírodním prostředí.

Toto je jen malý výběr z mnoha dinoparků, které lze v Evropě navštívit. Ať už se člověk zajímá o dinosaury, historii, nebo jen chce strávit den plný zábavy s rodinou, v dinoparku si každý najde to své. Dinopark je ideální místo kam s dětmi v Polsku, jelikož tyto parky nabízejí zábavu pro celou rodinu.

Co vidětVýlety