Polsko – wellness u hranic, lázně, hotely, pobyty, cena

Evropa

Cestovatelé a turisté si v Polsku mohou dopřát širokou škálu wellness procedur, jako jsou masáže, sauny, vířivky, bazény a kosmetické ošetření. Mnoho hotelů a resortů má také vlastní lázně s minerálními prameny, které blahodárně působí na zdraví.

Co všechno wellness v Polsku u hranic nabízí? Kde se dá sehnat? A které resorty jsou ty nejlepší? A jak je to s cenou?

Shrnutí obsahu článku

Polsko nabízí širokou škálu wellness procedur za dostupné ceny v krásném prostředí.

Mezi nejoblíbenější wellness destinace v Polsku u hranic s Českem patří Kudowa-Zdrój, Polanica-Zdrój a Duszniki-Zdrój.

Polské lázně se zaměřují na léčbu široké škály zdravotních problémů, včetně nemocí pohybového aparátu, dýchacích potíží a kožních onemocnění.

Ceny wellness pobytů v Polsku se liší v závislosti na lokalitě, typu ubytování, délce pobytu a rozsahu služeb.

Turisté si mohou vybrat z široké škály luxusních wellness hotelů v Polsku, které nabízí moderní vybavení a širokou škálu procedur.

Při výběru mezi Polskem a Slovenskem pro lázeňský pobyt je důležité zvážit rozpočet, požadované léčebné procedury, preferovaný typ ubytování a okolní prostředí.

Wellness pobyt v Polsku – proč je tak oblíbený?

Wellness pobyty v Polsku si v posledních letech získaly velkou oblibu mezi turisty a cestovateli z celého světa. Existuje hned několik důvodů, proč se tato destinace stává čím dál tím atraktivnější pro ty, kteří touží po relaxaci a regeneraci.

1. Široká nabídka wellness procedur a služeb

Polské wellness hotely a resorty nabízí širokou škálu procedur a služeb, které uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Cestovatelé si mohou vybrat z masáží, saun, vířivek, bazénů, kosmetických ošetření a mnoha dalších procedur. Mnoho hotelů má také vlastní lázně s minerálními prameny, které blahodárně působí na zdraví.

2. Krásné prostředí

Wellness hotely a resorty v Polsku se nacházejí v krásném prostředí hor, jezer a moře. Cestovatelé si tak mohou kromě relaxace užít i malebnou krajinu a čerstvý vzduch. Ti, kteří hledají aktivní odpočinek, mohou skloubit wellness v polských Krkonoších s turistikou nebo cyklistikou. Wellness Polsko Krkonoše nabízí luxusní spa hotely i penziony s rodinnou atmosférou.

3. Dostupná cena

Ceny wellness pobytů v Polsku jsou ve srovnání s jinými evropskými zeměmi poměrně nízké. To dělá z Polska ideální destinaci pro ty, kteří chtějí za své peníze dostat co nejvíce.

4. Bohatá historie a kultura

Kromě relaxace si turisté v Polsku mohou užít i bohatou historii a kulturu. V zemi se nachází mnoho historických památek, muzeí a galerií.

Wellness pobyty v Polsku jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí uniknout z každodenního shonu, odpočinout si a načerpat novou energii. Široká nabídka wellness procedur a služeb, krásné prostředí, dostupná cena a bohatá historie a kultura dělají z Polska ideální destinaci pro relaxační dovolenou.

Nejlepší wellness v Polsku

Pro turisty a cestovatele, kteří hledají to nejlepší wellness v Polsku, nabízí tato země širokou škálu luxusních hotelů a resortů s moderním vybavením a širokou škálou procedur.

Mezi nejlepší wellness v Polsku u hranic patří:

  • Aries Hotel & SPA Wisła: Tento moderní hotel se nachází v horském městě Wisła a nabízí širokou škálu wellness procedur, včetně masáží, saun, vířivek a bazénu. Hotel má také krásnou restauraci s terasou a výhledem na hory.
  • Green Mountain Hotel: Nachází se v Karpaczi a nabízí klidné prostředí a širokou škálu wellness procedur. Hotel má také bazén, vířivku, saunu a parní lázeň.
  • Lake Hill Resort & Spa: Tento luxusní hotel u jezera Sosnówka nabízí špičkové wellness služby, moderní ubytování a dechberoucí výhledy na Krkonoše, které okouzlí každého návštěvníka.
  • Hotel Molo Resort: Tento rodinný hotel se nachází v Świnoujście a nabízí krytý bazén, vířivku, saunu a parní lázeň. Hotel má také krásnou zahradu a dětské hřiště.
  • Dwór Elizy: Nachází se v Boguszów-Gorce a nabízí klidné prostředí a širokou škálu wellness procedur. Hotel má také bazén, vířivku, saunu a parní lázeň.
  • Blue mountain resort Polsko: Jehož největším lákadlem je Aquapark Szklarska Poręba a okolní přírodní krásy polských Krkonoš.
  • Radisson Hotel Szklarska Poręba: Hotel je ideální volbou pro ty, kteří hledají kombinaci luxusu a komfortu v malebném prostředí polského města Szklarska Poręba.

Kromě výše uvedených hotelů existuje v Polsku mnoho dalších skvělých wellness center, která stojí za to navštívit. Cestovatelé si mohou vybrat z hotelů v různých cenových kategoriích a lokalitách, takže si každý najde to pravé pro svůj rozpočet a preference.

Polské lázně

Polské lázně mají bohatou historii a tradici sahající až do středověku. Již v té době si lidé uvědomovali léčivé účinky minerálních pramenů a bahenních zábalů. Dnes jsou polské lázně moderními zařízeními, která nabízí širokou škálu léčebných procedur a wellness programů.

Lázně v Polsku se zaměřují na léčbu široké škály zdravotních problémů, včetně:

  • Nemoci pohybového aparátu: Artritida, revmatismus, bolesti zad
  • Dýchací potíže: Astma, bronchitida, alergie
  • Kožní onemocnění: Ekzém, lupénka, psoriáza
  • Poruchy trávení: Žaludeční vředy, gastritidy, záněty střev
  • Stres a únava: Chronická únava, deprese, nespavost

Polské lázně jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí zlepšit své zdraví, relaxovat a načerpat novou energii.

Wellness v Polsku u hranic – oblíbené lokality

Cestovatelé z ČR si v posledních letech čím dál tím více oblíbili wellness pobyty v Polsku u hranic. Nabízí se zde široká škála hotelů a resortů s moderním wellness zázemím, kde si užijete klid a pohodu v krásném prostředí.

Mezi oblíbené lokality pro wellness pobyty v Polsku u hranic s ČR patří:

  • Kudowa-Zdrój: Lázeňské město s bohatou historií a tradicí. Nabízí širokou škálu léčebných procedur a wellness programů. V Kudowě-Zdrój se nachází také krásný park s minerálními prameny a kolonádou.
  • Polanica-Zdrój: Další lázeňské město s krásným parkem a kolonádou. Nabízí širokou škálu léčebných procedur a wellness programů. V Polanici-Zdrój se nachází také aquapark.
  • Duszniki-Zdrój: Lázeňské město v Kladském pomezí. Nabízí klidné prostředí a širokou škálu léčebných procedur a wellness programů. V Duszniki-Zdrój se nachází také papírovna a muzeum papíru.
  • Świeradów-Zdrój: Horské lázeňské město s krásným výhledem na Jizerské hory. Nabízí širokou škálu léčebných procedur a wellness programů. V Świeradów-Zdrój se nachází také lyžařské středisko.
  • Szczawno-Zdrój: Lázeňské město s bohatou historií a tradicí. Nabízí širokou škálu léčebných procedur a wellness programů. V Szczawno-Zdrój se nachází také krásný park a kolonáda.

Kromě výše uvedených lokalit existuje v Polsku u hranic s ČR mnoho dalších skvělých míst pro wellness pobyty. Cestovatelé si mohou vybrat z hotelů v různých cenových kategoriích a lokalitách, takže si každý najde to pravé pro svůj rozpočet a preference.

Polské wellness pobyty jsou dnes zárukou luxusu a dobré ceny.

Wellness pobyty Polsko – kde koupit

Cestovatelé a turisté z ČR si mohou wellness pobyty v Polsku zakoupit u mnoha cestovních kanceláří a slevových portálů.

Mezi konkrétní cestovní kanceláře v ČR, které nabízí wellness pobyty v Polsku, patří:

  • CK Fischer: Nabízí širokou škálu wellness pobytů v Polsku v různých cenových kategoriích.
  • CK Alexandria: Specializuje se na pobyty v polských lázních a wellness centrech.
  • CK Satur: Nabízí širokou škálu pobytů v Evropě, včetně wellness pobytů v Polsku.

Kromě cestovních kanceláří si mohou turisté a cestovatelé z ČR zakoupit wellness pobyty v Polsku i na slevových portálech. Mezi nejznámější slevové portály patří:

  • Slevomat: Nabízí širokou škálu slev na různé produkty a služby, včetně wellness pobytů v Polsku.
  • Travelking: Nabízí širokou škálu zájezdů a pobytů v Evropě, včetně wellness pobytů v Polsku.

Nabídka wellness pobytů v Polsku pro turisty a cestovatele z ČR je široká a každý si tak může vybrat to pravé pro sebe.

Wellness hotel Polsko – Elements

Hotel Elements se nachází v malebném lázeňském městě Świeradów-Zdrój v Jizerských horách na jihu Polska. Nabízí turistům ideální místo pro relaxaci a regeneraci v krásném prostředí. Hotel má moderní wellness centrum, které zahrnuje:

  • Bazén: Vnitřní bazén s vířivkou a protiproudem je ideální pro plavání a relaxaci.
  • Sauny: Hotel má finskou saunu, parní lázeň a infračervenou saunu, které pomáhají uvolnit svaly a zlepšit prokrvení.
  • Vířivka: Vířivka s teplou vodou je ideální pro relaxaci po náročném dni.
  • Masáže: Hotel nabízí širokou škálu masáží, včetně relaxačních, sportovních a léčebných masáží.
  • Kosmetické procedury: Hotel nabízí také širokou škálu kosmetických procedur, jako jsou pleťové masky, peelingy a zábaly.

Kromě wellness centra má hotel Elements také:

  • Restauraci: Restaurace hotelu Elements podává lahodná jídla polské i mezinárodní kuchyně.
  • Bar: Bar hotelu Elements je ideálním místem pro odpočinek a vychutnání si osvěžujícího nápoje.
  • Zahradu: Hotel má krásnou zahradu s terasou, kde si turisté mohou odpočinout a užít si čerstvý vzduch.
  • Fitness centrum: Hotel má také fitness centrum s posilovacími stroji a kardiovaskulárními zařízeními.

Hotel Elements je ideální volbou pro turisty, kteří hledají luxusní wellness hotel v Polsku. Hotel nabízí širokou škálu procedur a služeb, které uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Krásné prostředí Jizerských hor dělá z hotelu Elements ideální místo pro relaxaci a regeneraci.

Turisté, kteří se rozhodnou pro ubytování v hotelu Elements, se mohou těšit na příjemný a komfortní pobyt. Hotel má přátelský a ochotný personál, který se bude snažit splnit všechny jejich požadavky.

Polsko wellness pobyt – cena

Cena wellness pobytů v Polsku se liší v závislosti na:

  • Lokalitě: Wellness pobyty v lázeňských městech a horských oblastech jsou obvykle dražší než pobyty v menších městech a na venkově.
  • Typu ubytování: Ubytování v luxusních hotelech a resortech je dražší než ubytování v penzionech a hotelech nižší kategorie.
  • Délce pobytu: Delší pobyty jsou obvykle dražší než kratší pobyty.
  • Rozsahu služeb: Wellness pobyty s plnou penzí, neomezeným wellness a dalšími službami jsou dražší než pobyty se snídaní a základním wellness programem.

Obecně se ceny wellness pobytů v Polsku pohybují v rozmezí:

  • 1 500 Kč – 3 000 Kč: za noc pro jednu osobu v hotelu nižší kategorie s polopenzí a základním wellness programem.
  • 3 000 Kč – 5 000 Kč: za noc pro jednu osobu v hotelu střední kategorie s plnou penzí a rozšířeným wellness programem.
  • 5 000 Kč a více: za noc pro jednu osobu v luxusním hotelu s plnou penzí, neomezeným wellness a dalšími službami.

Cena wellness pobytů se liší v závislosti na výše uvedených faktorech. Dodržováním výše uvedených tipů můžete ušetřit peníze na wellness pobytu v Polsku a užít si skvělou dovolenou.

Wellness hotely Polsko

Cestovatelé a turisté, kteří hledají luxusní wellness pobyty v Polsku, si mohou vybrat z široké škály hotelů, které nabízejí moderní vybavení a širokou škálu procedur. Ať už člověk preferuje relaxaci v sauně a vířivce, osvěžení v bazénu nebo hýčkání s profesionální masáží, v Polsku si každý najde to pravé pro sebe.

Mezi nejvyhlášenější wellness hotely v Polsku patří:

  • Hotel SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój: Nachází se v malebném lázeňském městě Polanica Zdrój a nabízí širokou škálu wellness procedur, včetně masáží, saun, vířivek a bazénu. Hotel má také vlastní lázně s minerálními prameny.
  • Platinum Mountain Hotel & Spa: Lze ho najít v horském středisku Szklarska Poręba. Nabízí úchvatný výhled na Krkonoše. Hotel má moderní wellness centrum s bazénem, saunami, vířivkou a posilovnou.
  • Green Mountain Hotel & Apartments: Nachází se v Jelení Hoře a nabízí klidné prostředí a širokou škálu wellness procedur. Hotel má také bazén, vířivku, saunu a parní lázeň.
  • Złoty Groń Resort & Spa: Nach v Istebné a nabízí rustikální ubytování a krásný výhled na Beskydy. Hotel má wellness centrum s bazénem, saunami, vířivkou a posilovnou.
  • Heron Live Hotel: Nachází se na břehu jezera Dąbskie a nabízí luxusní ubytování a širokou škálu wellness procedur. Hotel má také bazén, sauny, vířivku a posilovnu.
  • Wellness Hotel Nosalowy Dwór. Tento luxusní hotel se nachází v klidné části města Zakopané, jen kousek od centra, a nabízí prvotřídní služby, které uspokojí i ty nejnáročnější hosty.

Kromě výše uvedených hotelů existuje v Polsku mnoho dalších skvělých wellness hotelů, které stojí za to navštívit. Cestovatelé si mohou vybrat z hotelů v různých cenových kategoriích a lokalitách, takže si každý najde to pravé pro svůj rozpočet a preference.

K pobytu je často k dispozici bohatý wellness balíček.

Spa Polsko vs. spa Slovensko

Polsko a Slovensko nabízí turistům širokou škálu lázeňských a wellness pobytů. Obě země mají bohatou historii lázeňství a tradice sahající až do středověku. V obou zemích se nachází mnoho lázeňských měst a obcí s minerálními prameny a léčivým bahnem.

Lázeňské pobyty v Polsku jsou obvykle levnější než na Slovensku. Polské lázně nabízí širokou škálu léčebných procedur a wellness programů pro různé zdravotní problémy. V Polsku se nachází mnoho lázeňských měst s krásnou architekturou a historickými památkami. Mezi nejoblíbenější polská lázeňská města patří Kudowa-Zdrój, Polanica-Zdrój a Duszniki-Zdrój.

Lázeňské pobyty na Slovensku jsou dražší než v Polsku. Slovenské lázně se zaměřují na léčbu specifických zdravotních problémů, jako jsou nemoci pohybového aparátu, dýchací potíže a kožní onemocnění. Na Slovensku se nachází mnoho lázeňských měst s krásnou přírodou a horskými scenériemi. Mezi nejoblíbenější slovenská lázeňská města patří Piešťany, Rajecké Teplice a Trenčianske Teplice.

Při výběru mezi Polskem a Slovenskem pro lázeňský pobyt je důležité zvážit:

  • Rozpočet: Lázeňské pobyty v Polsku jsou levnější než na Slovensku.
  • Léčebné procedury: V obou zemích se nabízí široká škála léčebných procedur, avšak je důležité zvolit si tu zemi, která se specializuje na léčbu vašeho zdravotního problému.
  • Ubytování a služby: Slovenské lázně nabízí luxusnější ubytování a služby než polské lázně.
  • Okolí: V Polsku se nachází mnoho lázeňských měst s krásnou architekturou a historickými památkami, zatímco na Slovensku se nachází mnoho lázeňských měst s krásnou přírodou a horskými scenériemi.

Polsko a Slovensko nabízí turistům širokou škálu lázeňských a wellness pobytů. Při výběru mezi oběma zeměmi je důležité zvážit výše uvedené faktory, aby si člověk vybral tu zemi, která nejlépe vyhovuje jeho potřebám a preferencím.

Dovolená